Skålla och skala mandeln. Mixa mandlarna fint med mixern. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Så här i semmel-tider tänkte jag att det kunde passa bra med ett recept på mandelmassa utan socker. Jag använde faktiskt resterna från mandelmjölken som jag gjorde i veckan och det funkar perfekt istället för vanliga hela nötter
Tjingeling. Hoppas allt är bra. Igår var jag hemma med barnen, en sån där lugn dag bara med bakning, biblioteksbesök, handla osv… Skönt att hinna sånt emellanåt
Sätt ugnen på 225 grader och smält smöret. Vispa ägg och strösocker ordentligt så det blir fluffigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kardemumma och bakpulver i en bunke
Det är snart jul, barnen har dekorerat granen och jag är snart klar med min minipepparkaksby. Förra veckan gjorde jag de här tryffelfyllda mandelmassegodisarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.