Rör ihop margarin, socker och sirap till en deg.
Blanda i mjöl, bikarbonat och mandel.
Rulla degen i två korvar.
Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor.
Sätt in i ugn tills de fått fin färg.
Dessa frallor brukar min mamma göra på överbliven gröt när vi barn var små. Innanvivisste att det var gröt i bullarna gick de ner utan problem, flera stycken, när vi väl fick veta att det var just gröt i degen så avtog brödsuget under en tid
En klassiker hemma när jag växte upp var mammas egenkomponerade köttfärslåda med ris och curry. Lördagslunch blev därför just denna goding som jag knorrade till på mitt eget lillavis
Jag gjorde som jag brukar, ost och tomat på korvskivoriugnen, men den här gången gjorde jag en enkel gratängsås och hällde över korven med klassiska smaker till korv som bostongurka, senap och ketchup
Låt botten svalna och dela den sedan på mitten. Idag är ingenvanlig dag för det är Lars födelsedag. ) Så dagen till ära har vi ju såklart firat med tårta, för vad är en födelsedag utan tårta
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter
En klassiker hemma när jag växte upp var mammas egenkomponerade köttfärslåda med ris och curry. Jättegott och mycket mat, vilket är perfekt för matlådor
Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.