1 hel kyckling med skinn 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 1 dl tomatpuré 1 tsk rårörssocker 1 tsk salt1 1/2 tsk spiskummin + 1 finhackad röd spansk peppar med kärnor 1 1/2 msk rökig maltwhisky (Ardbeg eller Laphroaig) Salt till kycklingen Olja för att smörja formenGör så här
Ostronen får herr M behålla helt för sej själv och det gör han med glädje, de slinker ner i matstrupen i sällskap av en maltwhisky och ikväll lutar det åt att den heter Laphroaig QA cask
Den blev precis så god som jag trodde, min nya chokladtryffel med smak av apelsin, perfekt till kaffet, en mörk rom, en fruktig cognac eller en inte allt för rökig maltwhisky
Rör ned whisky och honung och blanda väl (Använd med fördel en god maltwhisky). Sprid ut havremjölet på en bakplåt och rosta på låg värme tills det är gyllene
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.