Tillsätt sedan mahlab, rosen- och apelsinblomvatten. ca 40-50 st. Ca 0,5-1 dl ljummet vatten. Ta ca 1-2 tsk Dadelfyllning och fyll degen ihop. Lycka till ca 40-50 st
Här kan du läsa vad Kostdoktorn ansåg om honung i ett av mina LCHF-recept. Vill du hellre ha kakor med mer smak av kaffebröd, byt ut saltet mot ½-1 msk honung/björksocker/sukrin och smaksätt med kanel, kardemumma eller vaniljpulver
Smörj en sockerkaksform eller en form med avtagbar kant cirka 24-26 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 40-45 minuter tills den är torr inuti
Pajdeg. Arbeta ihop smör, florsocker, mjöl och ägg till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Tryck degen ut i en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter
10-12 bitar maamoul mad bel ashta. Florsocker 10-12 bitar maamoul mad bel ashta. Maamoul är en omtyckt kaka i Mellanöstern som gärna serveras vid högtider
Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem 5-10 minuter, låt dem sedan svalna. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen ca 45-50 minuter
kontrollera med en provsticka att kakan är färdig- gräddad. smör - rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hackade valnötskärnor med kanel och strösocker i en skål
Grädda i 175 grader i ca 10-15 min. Rör smöret mjukt med sockret. Tillsätt de torra ingredienserna och tillsätt ev en skvätt mjölk så det blir en fast smet
Grädda kakorna i ca 15-20 minuter. Rensade i mina gömmor för några dagar sedan och hittade då lite bortglömda receptböcker, bland annat en med libanesisk mat och kakor och där hittade jag detta recept som jag bara var tvungen att prova
Grädda kakorna i ca 15-20 minuter. Rensade i mina gömmor för några dagar sedan och hittade då lite bortglömda receptböcker, bland annat en med libanesisk mat och kakor och där hittade jag detta recept som jag bara var tvungen att prova
Ugn 175º. Blanda hackade nötkärnor med kanel och strösocker i en skål. Ställ åt sidan medan smeten görs. Rör smör, farinsocker och strösocker i 5 minuter, använd gärna elvispen
30-60 min. Ännu lite mer törkakor. Minst lika goda som de jag gjorde sist. Skulle dock kunna säga att jag tycker lite mer om dessa då de innehåller en smörkräm
I fredags gick en av mina favoritkollegor på föräldraledighet och det har dels varit lunch ute med jobbet men jag ville göra nåt själv för henne så bestämde mig för att baka en liten kaka
Häll smeten i formen, grädda i 175 grader, ca 35-45 minuter. Vet inte vad det är, men med åren har jag börjat gilla citron mer och mer, använder det till mycket numera
Pajdeg. Arbeta ihop smör, florsocker, mjöl och ägg till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Tryck degen ut i en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.