Jag har ju varit hemma i början på den här veckan med sjuka barn vilket gjort att helt plötsligt så har man lite mer tid till att hinna andra saker på vardagen, jag menar under tiden som barnen vilar kan man passa på att göra annat
Imorgon åker jag till Sälen på långweekend med ett gäng "tjejer". Börja med att göra tomatsåsen. Koka tomaterna med en pressad vitlöks klyfta, hackad basilika och smaka av med salt och peppar
Igår gjorde jag o Johan en skitgod vegetarisk lasange. Ingredienser2 morötter2 zucchini2 gula lökar2 vitlöksklyftor0,5 chilipeppar eller annat med hetta1 msk olja1 brk krossade tomater2,5 dl creme fraiche (eller andra alternativ)2 tsk salt0,5 tsk sockernymalen svartpepparblad från en kruka basilika250 g frusen bladspenat, tinad200 g fetaost9 lasagneplattor100 g riven ost, smakrik. 3) Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, creme fraiche och kryddorna utom basilikan. 0,5 chilipeppar eller annat med hetta
börja med köttfärssås, lägg sen på ett lager lasangeplattor och överst ett lager ostsås. Om man vill göra något som passar bra att frysa in i matlådor så är lasange en bra maträtt
Smaka av tomatsåsen med salt och peppar. En riktig höjdare, om man utesluter lasangeplattorna så får ni ett perfekt tillbehör till vårens sommarkvällar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.