0,75 dl
Lakritssirap (min innehåller Lakrits och Salmiak), går säkert bra med en lakritssås också, typ sån man har på glass.
150 g
smält smör
2 ½ dl
strösocker
2 dl
vetemjöl
2 ägg
Sätt ugnen på 175 grader Smöra en form. Jag använder bakplåtpapper i botten på en springform. En 22 cm form borde bli bra. Smält smör i en kastrull, dra bort från värmen, häll ner socker, sirapen, vetemjöl och ägg. Rör om och häll i formen. Grädda mitt i ugnen tills kakan precis är torr en 2 cm från kanten.
70 g
Lindorkulor
75 g
Philadelphia
0,75 dl
Lakritssirap (min innehåller Lakrits och Salmiak), går säkert bra med en lakritssås också, typ sån man har på glass.
150 g
smält smör
2 ½ dl
strösocker
2 dl
vetemjöl
2 ägg
Sätt ugnen på 175 grader Smöra en form. Jag använder bakplåtpapper i botten på en springform. En 22 cm form borde bli bra. Smält smör i en kastrull, dra bort från värmen, häll ner socker, sirapen, vetemjöl och ägg. Rör om och häll i formen. Grädda mitt i ugnen tills kakan precis är torr en 2 cm från kanten.
are med Jag serverade min med laktosfri lakrtisgrädde – såklart. Nu är det min tur att bjuda kollegorna på torsdagsfika, så igår slängde jag ihop en egen variant av Matildas lakritskladdkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.