och är det jag oftast beställer efter en middag istället för dessert. Irishcoffee. Skikta grädden över drinken som ett lock, genom att försiktigt hällagrädden på en upp och ner vänd sked, som hålls i ytskiktet
Rör försiktigt. Häll sedan lättvispad grädde försiktigt över baksidan på en sked. Så här gör du 10 minuter Värm glaset med hett vatten (kaffe kyls annars snabbt om glaset är kallt)
Brygg kaffet. Häll whiskyn i glaset och slå på kaffet. Rör ner sockret. Håll en sked i glaset och låt grädden sakta rinna ner i drycken över baksidan av skedbladet
Fnulade lite på vad jag skulle servera till biff med irishcoffee-sås och bestämde mig för att sötpotatis borde passa, eftersom jag avstår sockret i såsen så tar jag sötman därifrån istället
’’Genoise Coffee Cake’’ jag tror att det finns många som känner inte denna tårta eftersom jag har inte sett denna tårta här förut eller kanske finns jag vet inte men om du kan smakar denna tårta vet jag direkt du ska komma älskar denna tårtan som jag
Såhär på lördagkväll kanske jag kan fresta er med en klassisk drink, nämligen irishcoffee. Börja med att spola varmt vatten i ett högt glas, gärna äkta irishcoffee-glas så det får bli varmt och inte riskera att spricka
3) Vispa grädde till skum och vänd ner försiktigt i smeten. 6) Fördela parfaiten i potionsglas, toppa med lite grädde och pulverkaffe, elle chokladkaffebönor
Fördela muscovadosocker och whisky i två glas och blanda med en skvätt av kaffet. 2 drinkar. 1. 2. Häll på resterande kaffe och toppa med lättvispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.