Servera kall med ovispad grädde. Plocka krusbären. Skölj och snoppa bären. Koka upp vatten och strösocker. Lägg i krusbären och koka dem mjuka på svag värme under lock
Krusbär väcker så många fina barndomsminnen hos mig och när jag tänker tillbaka så åt vi krusbärskräm under varma sommardagar med en liten skvätt mjölk
Servera kompotten kall med grädde eller glass. Krusbärskräm. Koka samma mängd bär med 2 dl vatten och. Att koka kräm på bär är tacksamt, går snabbt och lätt och passar alltid att äta som frukost, mellanmål eller kvällsmat
Till efterrätt blev det alldeles nykokt krusbärskräm. Finns det nåt godare än alldeles pinfärsk, nyupptagen potatis från det egna trädgårdslandet, kokad med salt och massor med dill
Svärmor bjöd på krusbärskräm som barnen mumsade i sig. Men trevligt med kommentarer i alla fall. Jag har som sagt problem att kommentera på vissa bloggar
Krusbärskräm har jag bjudit er på tidigare, men sist jag gjorde en djupdykning i frysen för att göra slut på de gamla lagren och ge plats för nya krusbär så fick jag för mig att nyttighetsförstärka min kräm lite extra
Mosa krusbären grovt med en gaffel. Servera krämen ljummen med hasselnötsmjölk. Av statistiken att döma ligger min plommonmarmelad i topp av sökträffar på bloggen
Servera krämen ljumen eller kall med mjölk. Knappt mogna bär ger bästa resultat. Skalen hos mogna bär blir gärnalätt sega och bärens fina syrlighet finns inte heller kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.