»En Quattro Stagioni minuskronärtskocka, tack. Kronärtskocka. Bara ordet är märkligt. Nykokt kronärtskocka äts blad för blad, doppade i smörmed en gnutta citron
PS Att kronärtskockadessutom är kollossalt nyttigt för matsmältningen, och bl a innehåller ämnet inulin somfrämjar goda tarmbakterier, är ju rena rama bonusen
Nu är kronärtskockorna som allra bäst. Koka skockorna och servera medcitronsmör och ett gott bröd. Det smörsom blir över kan du förvara i frysen och använda senare, kanske till fisk eller kött som grillats
Förutom att det det lite tid att koka så är kronärtskockan faktiskt en väldigt bra vän i matväg jag gillar ju att ”pilla” lite medmat och inte äta så fort
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
En är Jamie Oliver som du säkert märkt, en annan Anna Bergenström - och så har vi Yotam Ottolenghi. Han blandar smaker på ett sätt jag aldrig varit medom förut
Ett väldigt gott tillbehör till maten. Eller som en liten förrätt. Medsmak av sommaren. Smör. Ta upp demmed en hålslev och lägg dem upp och ner på en handduk så att vattnet rinner av
Bind fast en citronskiva i botten på varje kronärtskockamed steksnöre. Vill man vara noggrann så kan man ta bort de där trådarna, och omman vill snygga till dem även de nedersta bladen och jämna till bottnarna med en vass kniv
Som ni kanske vet så är jag en sucker för det här medmattraditioner och säsongsbetonad mat. Även när de rör sjukt köttiga grejer som jag egentligen inte riktigt befattar migmed i övrigt, typ att grilla på somrarna eller att svulla i kräftdjur i slutet av sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.