Bakade ett nytt sorts bröd häromkvällen, som är helt utan mjöl. Och så gott det blev, så nu ligger det färdig skivat i frysen, och bara ta fram så många skivor man vill ha
Jag är enormt svag för ostsåser bara vattnas i munnen när jag tänker på dessa flytande delikatesser. Min man säger att jag är en ostnarkoman då jag alltid öser i ost eller lägger alldeles för mycket på gratängen m
För några veckor sedan var jag och mina kockkollegor på en bakkurs anordnad av Hembakningsrådet. Syftet var att lära oss olika bröd som passar att baka i stor mängd när man tex som jag, jobbar i skolkök
Vi har haft en riktigt skön dag idag. Vi började med att åka på dragracing jag och barnen. Det gillade dem verkligen, speciellt Vincent som är tokig i bilar
Skär köttet i 2 cm stora bitar. Blanda köttet med vetemjöl och bryn på stark värme. Ta upp köttet när det har fått en fin yta och lägg den i en ugnsäker form
Det här brödet är riktigt mjukt och gott. Jag bakade det ikväll och serverade med kycklingsoppa. ). Finns det något godare än nybakat bröd tillsammans med lite grönsaker och god mat
Dem här goda och enkla frallorna bakar jag rätt så ofta, dem passar utmärkt till det mesta och är supergoda att pensla på olivolja och rosta sedan gnida in en vitlöksklyfta på
Lördag igen gott folk, en förbenat blåsig och kall sådan här nere i våra trakter. Det blev en snabb marschgenom stan idag, dagens dubbel, påskpresentinköp, fiskshopping, bubbelhandel och sedan lika snabbt hem och in i stugvärmen igen
Jag blev så inspirerad av torsdagens Hela Sverige bakar då det handlade om just bröd. Alla deltagarna bakade så spännande bröd med smaker som jag aldrig har bakat med
Hej på er,. jag har haft en väldigt produktiv dag idag och fått massor gjort. Känns så himla skönt. ) Bland annat har jag knådat ihop detta brödet som är helt gluten- och mjölkfritt
Jag har letat och letat efter ett bra recept på en cheddardip men utan resultat. Så jag experimenterade idag lite och fick fram en otroligt god cheddardip
Har du precis som jag undrat hur bagerier lyckas få till de härligt knapriga skorporna på brödet, och hur de bär sig åt för att baka bröd fulla med luftbubblor
Det här brödet blev väldigt syrligt och gott. Gjord på en fördeg som stått i rumstemperatur 1 dygn. Brödet har bra struktur då det innehåller både havregryn och havrekli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.