Halv orkan, packning av attiraljer insamlade under flera år och jobb är det som står på schemat. Det betyder i denna värld att någon tillredning av mat inte förekommer för tillfället
Nyår börjar närma sig och det märks att många letar inspiration till nyårsafton. Hade jag gjort som de senaste åren och firat nyår innan den siste december hade ni kunnat få tips på rätter före nyår även i år, men jag gör som ni andra och håller mig till den rätta kvällen
Turkisk matkrönika i Jämtland. Nu är vi inne på sista veckan här i Alanya. Vädret har inte visat sig från sin bästa sida i vinter, det har varit riktigt kallt och rått senaste dagarna
Majssäsongen är inte slut än, trots att höstregnet piskar på fönsterrutorna. Får ni tag i lite närodlad majs, grilla majsen och gör ett det här parmesansmöret med lime och chili, ni kommer inte att bli besvikna
Nu minsann ska ni få världens bästa recept. Jag överdriver inte, den här köttfärspajen är episk. Det är min mammas paradrätt som vi ätit vid varje familjehögtid de senaste 20-25 åren, och anledningen till att jag inte har bloggat om den innan är att jag lovade mamma att inte lägga ut receptet på den eller på hennes andra paradrätt punschglass när jag startade bloggen för åtta år sedan
Om du inte har stiftat bekantskap med Lisa Förare Winbladh tidigare är det dags nu. Hon är en ledande person inom mat i Sverige och hon skriver fantastiskt bra
I lördags när jag var i Skåne hade jag mitt matuppslag i tidningen Barometern, den här gången med temat vad man kan göra en söndagseftermiddag i köket så här i vintertid
Hos min kompis Tässan blir man alltid bortskämd, och det blev vi även i lördags kväll. Efter kvällens grillning blev vi serverade vit chokladkräm med björnbär och små mandelbiskvier
Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegen och tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver
Detta inlägg påbörjade jag att skriva för drygt 3-4 veckor sedan. (Fick sedan avsluta hastigt och glömde av att skriva färdigt) För två dagar sedan läste jag denna krönika Striden om maten och det fick mig att komma ihåg det jag hade börjat skriva
Hej. Idag kan jag glatt och otroligt stolt presentera första avsnittet av Jävligt Gotts (dvs mitt. ) nya veganska matlagningsprogram – ”Jävligt Gott möter
Hej. I helgen gick Vasaloppet av stapeln, och i år tog de sitt miljöarbete ett steg till genom att servera vegetarisk mat till alla åkarna efter loppet
Hej. Igår kväll såg jag ett inslag med Handelsprofessorn Micael Dahlen på TV 4 nyhetsmorgon när han pratade om nyårslöften, varför man bryter dem och hur man ska gå till väga för att lyckas hålla dem och skapa nya vanor på riktigt
Afternoon tea-temat fortsätter. Idag blir det scones här på bloggen. Den här bilden fotade vi när vi var i sommarstugan och hade hösthelg för några veckor sedan
Många frågar hur jag hinner/orkar ha två jobb (bloggen & projektledare), skriva på bok, föreläsa, skriva krönikor, jonglera med familj, hus, hund och trädgård – mitt svar är alltid bra mat, yoga/meditation och sömn i kombo med mycket, mycket, mycket kärlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.