En gammal favorit har inte blivit bakad på många, många år - ökensand. När jag tog fram receptet upptäckte jag vad modernt det var med det brynta smöret som ingrediens
Smält smöret och rör ihop alla ingredienser. Fördela i en pappersklädd långpanna (30x25 cm) och grädda på 175 grader i 15-20 minuter (pudra lite potatismjöl på bakplåtspappret så går kakan lätt att lossna)
Smält smöret i en kastrull, häll ner malen kardemumma och mjölken. När man mal kardemumman och värmer den med smör och mjölk blir smaken tusen gånger bättre
Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner kaffet, blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner de i smeten, rör om
Idag tänker vi bjuda er på ett recept att baka efter och fylla upp kakburken med lagom till jul. Förvara saffransbiscottin i en tättslutande kakburk sedan de kallnat
Vispa ägg och socker pösigt Tillsätt smör och mjöl Värm rånjärnet Smörj in järnet inför första gräddningen Lägg en lagom klick smet i gärnet och tryck till lätt så att det flyter ut Grädda 1-1 1/2 minut ev längre beroende på vad man har för järn Rulla snabbt upp dem en pinne, jag brukar använda en kinesisk ätpinne Låt svalna innan du packar dem i en kakburk ca 20 rån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.