För några veckor sedan upptäckte sonen att vi hade kvar av fjolårets lussebullar i frysen. När vi så började att prata om att baka inför advent konstaterade han att det kanske skulle vara klokt att baka något annat eftersom de sällan äts upp
Bullbak. Att baka bullar är väldigt roligt - och varierbart i oändlighet. Denna gång ville jag testa en idé jag haft ett tag, nämligen att skapa ett mellanting mellan en efterättsbulle och en mellanmålsfralla
eller ovanligt saftigt skulle man kanske skriva, för som bekant är ju surdegsbröd alltid saftiga. Två rejäla baguetter och fyra jättebullar blev resultatet av den här degen
Bild. Ulrika EkblomI går fick jag en bilaga till min Femina som damp ner i brevinkastet. Det lilla häftet var en bakbok i miniformat där kända matlagare presenterar några av sina bästa bakrecept
Smått och stort med lingon till. Husmanskost skulle det serveras den här veckan och måndagen började med solrosfröbollar, rotsaksmos, svampsås och lingon
Värm mjölken tills den blir fingervarm, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Rör ner mjölken och tillsätt socker, nymald kardemumma, vetemjöl special, smör och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.