Påsken närmar sig med stormsteg ochförutomden goda maten och påskägg fyllda med godsaker, så är väl ändå påskpysslet något som är riktigt trevligt att se fram emot
Vinterlöken är lite hård ibland, så det blir godare att bryna denförst. Lök, rotfrukter och vitkål odlade i Sverige är prisvärda så här års, jag tänkte bjuda på några olika varianter på det temat den kommande månaden
Eftersom köttet bara steks snabbt för att få lite färg innan det åker in i ugnen så blir det saftigt och gott när det får lagas färdigt i den gräddiga ostsåsen
Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Skulle ha gäster där någon inte tålde gluten och en annan inte laktos så det blev ju lite huvudbry för en annan som inte tänker på det annars
Här kommer en förenklad version av denna delikatess som är mumma för både småfolk och vuxna. För att göra plättarna både knapriga och en aning söta har jag tillsatt majs
Den proceduren brukar egentligen gälla om man kör med hela ägg och alltså har i vitan, eftersom den innehåller ett ämne som i stor mängd ofta inte är hälsosamt i rå form
Först åt hon flera stycken till lunch och sen åt hon ytterligare en kall plätt till mellanmål. För några dagar sen hade jag överbliven pressad potatis i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.