Helena är min goa arbetskollega som är riktigt duktig på det här med bak- och matlagning. Vi jobbar inte på samma avdelning, nej inte ens på samma förvaltning men vi sitter ändå fysiskt rätt så nära varandra och kan vinka genom en glasdörr
Smält smöret och låt det svalna. Vispa grädden. Finriv skalet på citronen och pressa ur saften. Blanda socker, sirap, citronsaft och citronskal i en bunke
Sätt ugnen på 225°C. Det går lika bra med färdig smördeg, eller färdig pajmix som blandas med vatten. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, alt bred ut den färdiga smördegen
Godmorgon, solen tittar fram och det känns som sommar igen. Underbara fina sommar. Idag bär det av på kalas ute på landet men innan det var vi bara tvungna att äta en riktig mysfrukost precis som man ska en söndag
Till ca 8 personer 7½ dl vetemjöl ½ tsk salt 1½ tsk bakpulver ½ dl råsocker 125 g kallt smör 1 st ekologiskt ägg 2 dl mjölk 3% Garnering ekologiskt ägg, vallmofrö (alt
Bakarassistent Isabel hjälpte till att ta ut kakorna och att slå in dem. Jag har länge letat efter recept på kex som inte är så jättesöta och som kan passa till lite ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.