Brukar ni titta på ”Halv åtta hosmig”. Med tanke på det räcker receptet minst till 6 personer och kanske även till 8 om man vill snåla in lite på kalorierna (jag tror ingen kommer bli missnöjd, för i mina glas blev det väldigt mycket mousse. För 6 till 8 personer
Vi ser sällan på tv men mamma tipsade mig om att hon skulle vara med på Halv åtta hosmig, så då satt vi klistrade framför tv och nästan blev det att vi ville slicka på skärmen när maten serverades
Ganska snart så bestämde jag mig för att göra italiensk potatiskaka till varmrätten och funderade länge på vad jag skulle göra till den men sen körde jag på hela receptet
Ikväll leker vi Halv åtta hosmig. Det här har varit en konstig vecka. Leif har jobbat på annan ort, Ida har varit hemma från förskolan hela veckan pga astma och jag har vabbat en hel del
Mia Potatiskaka med chokladig kycklingfilé 687 kcal totalt 383 kcal/port potatiskaka 304 kcal/port chokladig kycklingfilè Potatiskaka 6 port. Â 687 kcal t. 383 kcal
Oavsett hur goda varmrätt och förrätt var, så var det efterrätten som knockade mig. Som alltid när det gäller halv åtta-middagarna ligger jag lite efter med rapporteringen
Precis som allra första gången vi hade halv åtta-middag så började vi med en drink på balkongen. Lasagne med spenat och getost1 pkt fryst spenat 250 gram (gärna tinad) eller två påsar färsk spenat ca 500 gram2 klyftor vitlök0,5 gul lök1 dl soltorkade tomater i olja3 krm riven muskot2 krm svartpeppar1 pkt färska lasagneplattor eller torkade plattor (500 gram)tomatsås0,5 gul lök1 klyfta vitlök1 msk olivolja2 burkar hela skalade tomater (800 g)2 msk tomatpuré0,5 tsk salt2 krm svartpeppar0,5 tsk torkad rosmarin1 tsk sockerostsås1/2 dl vetemjöl1 liter mjölk150 gram getost chevre100 gram riven ost, mozzerella eller gratängostGör så härSkölj färsk spenat noga. 800 g
(från Vin & barjournalen). Men var tog egentligen halv åtta-middagarna vägen. Jag hittade originalreceptet hos Mia Öhrn, så det är klart det blev succé
Jag bjöd över min syster och kusin häromdan hem till mig. Jag lagade lasagne, bjöd på en massor med godsaker och sedan pratade vi en massor och tittade på film, det var verkligen jätte kul
inlägget om höstens sista halv åtta-middag. Vid nästa halv åtta-träff ska vi utse vinnaren, och sedan. 700 gram oxfilé potatiskaka (räcker till 8 pers). Sätt ugnen på 185 grader. Stek oxfilén medium med innertemperaturen ca 55 – 58 grader och låt filén sedan vila i folie ca 10 minuter. 8 portchokladparfait. 700 gram oxfilé potatiskaka (räcker till 8 pers). 8 portchokladparfait
Receptet hittade jag hos Allt om mat, men bestämde mig för att skona vegetarianen från gelatin. Så det är vad som står på schemat några timmar idag, någon timme ikväll, en kvart nu innan jag ska gå och lägga mig
Jag var nära att smita in i köket för att sno lite mer av glassen, men fick ta mig i kragen. Det gör man på bästa sätt med en sammanfattning av Johannas halv-åttamiddag som vi bjöds på för några veckor sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.