1 Sockerkaksbottnar4
ägg 4 dl socker 6 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 100 g smör 2 dl mjölk matfett och ströbröd, till formarna
1 Smörkräm600
g smör, rumsvarmt 1050 g florsocker, siktat vaniljsocker svart karamellfärg 1 msk mjölk eller juice
1 Montering
spökmaränger läskigt godisSockerkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa 2 kakformar. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen. Grädda sockerkakorna i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar. Smörkräm
Vispa smöret och arbeta in florsockret, ta lite i taget. Tillsätt vätskan och smaka av med vaniljsocker. Färga en del av smörkrämen med svart karamellfärg. Montering
Dela sockerkaksbottnar i 2 delar, så du totalt får 4 bottnar. I 2 av bottnarna, stansa ett hål i mitten med ett glas (ca 9 cm i diameter). Lägg en hel botten i botten, bred på smörkräm och lägga på en botten med håll. Bred på smörkräm och lägg på nästa botten med hål. Fyll hålet med godis, bred på smörkräm och toppa med den sista botten. Täck hela tårtan med smörkräm, avsluta med den gråa smörkrämen så du får ett snygg mönster. Toppa tårtan med grå smörkräm och spökmaränger. BUuuuUUUuuu!
Sikta ner florsockret i marängsmeten och rör sedan försiktigt med en slickepott. Använd en tandpetare för att göra ”ögon” med svart pastafärg i marängerna
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Smält chokladen och doppa bitarna i eller använd en pensel och pensla dom med chokladen. -) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med
Medan kycklingen stod i ugnen och blev klar så kokade jag ris, gjorde vitkålssallad och dukade. Jag åt vitkålssallad till kycklingen medan de övriga åt ris
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Servera gratängen toppad med persilja tillsammans med ris
Smaka av med citronsaften, salt och peppar. Som jag lovade tidigare i dag så skulle ni få recepten på snittarna som jag ska ha med mig i morgon till nyårsfesten
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Gärna med mycket smör på. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper på och häll på rapsolja. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.