8 portioner
Sorbeten smakar friskt, syrligt och ändå mycket hallon. Gillar du sött kan du dubbla mängden sirap och plussa på sockret med 50 gram 100 g strösocker ½ dl vatten 1 msk ljus sirap saft och skal av
Eftersom jag precis opererat bort mina mandlar så blir det mycket glass för min del och eftersom jag är känslig för laktos och jag inte tycker det finns speciellt god laktosfri glass ute i affären så blir det till att göra sin egen
Den här hallonsorbeten är fräsch, sommarsmakande och alldeles len eftersom jag silat bort alla frön. Den blir snabbt klar i glassmaskinen och serveras med lättgjord lakritsmaräng för fin smakbrytning
Mosa hallonen och blanda med vatten och socker. Häll massan i en form till en halvfast massa (ca 1 h) Vispa äggvitorna till ett hårt skum Tillsätt sockret under kraftig vispning Blanda skummet med den halvfasta massan
Tina hallonen. Kör dem i en mixer tillsammans med 1 dl vatten och florsocker till en slät pure. Passera genom trådsil i en bunke, så slipper du kärnorna
Ingredienser. 3 dl frysta hallon. saften av 1/2 citron. 1-2 msk kallt vatten. 1 msk lakritspulver. Gör så här. Kör de frysta hallonen i matberedare tillsammans med citronsaften och vattnet, tills du får en bra sorbet-konsistens
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Nu kommer ett mycket gott recept på hallonsorbet. Passar kanske fint till fredagskvällen. Och det bästa av allt, du kan nästan äta hur mycket som helst innan den sätter sig på höfterna
Chokladfondant med hallonsorbet. Jag älskar choklad och när jag ska välja efterrätt på restauranger så brukar jag alltid välja chokladfondant om det finns på menyn
Hallonsorbet. Jag gillar verkligen sorbet och det är perfekt att ha som dessert efter en lite tyngre middag då du bara vill ha något lätt och fräscht, sorbet går alltid ner
Koka upp grädde och mjölk. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten under tiden. Hacka chokladen. Tillsätt urkramade gelatinblad, socker och choklad i gräddmjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.