Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Återbruk när det är som godast ♥. De sista äpplena i källaren skivades upp, åkte ner i ett pajskal, kryddades med kanel och toppades med tosca på de sista julnötterna
Idag tänkte jag visa hur man viker pappersgranar av gamla pocketböcker. Jag gillar stilen ~ lite ruffigt, inte så perfekt och så återbruk som pricken över i
Bakning & Söndagsutflykt. 2016-02-21, 20. 13. Vaknade idag och hade ingen lust med söndag. Söndag är en tråkig dag tycker jag oftast, vet inte varför egentligen
Sustainable Living handlar mest om mat, men ibland drar jag igång gör-det-själv-projekt som är baserade på det hållbarhetstänk som är så viktigt för mig
Gott nötkött grillat rare med kålrots & sötpotatisgratäng. Det är ju verkligen något speciellt med kött och i helgen har vi verkligen unnat oss bra kött
Här är en uppdatering och förbättring på ett av mina äldre recept som en läsare hade uppmärksammat att jag glömt skriva ut en av huvudingredienserna-(valnötterna) på och som den pedantiska perfektionist jag är när det kommer till sånt så har jag bakat receptet på nytt och gjort en del ändringar
Som om jag kunde gå en dag utan något sött & sliskigt till kvällsmat. Men man kanske kan göra som alla andra svenskar och skylla på att det är faktiskt fredag, komma på saker man har gjort för att förtjäna detta, påminna sig själv att man måste få unna sig ibland
Här är en uppdatering och förbättring på ett av mina äldre recept som en läsare hade uppmärksammat att jag glömt skriva ut en av huvudingredienserna-(valnötterna) på och som den pedantiska perfektionist jag är när det kommer till sånt så har jag bakat receptet på nytt och gjort en del ändringar
Frågan är om det här egentligen är en soppa eller en gryta. Jag tror att gränsen är ganska hårfin här. Vi åt "röran" som soppa med lite bröd till men den går säkert lika bra att äta med ris som gryta
I helgen experimenterade jag och min kompis lite i köket och när vi var klarade hade vi lyckats göra en riktigt god granola med smak av choklad och hasselnöt
Fören du går i gång med fisk är det på sin plats att tänka lite över vad som menas med färsk fisk. I begreppet färsk fisk ligger det inte nödvändigtvis att fisken måste direkt från havet rätt upp i en stekpanna, några fiskarter har gott av att få mogna en liten stund fören de bearbetas, Marulk, eller även kallad havets innerfilé, är en sådan fisk, den kan fort bli både seg och smaklös om den inte får vila och "mogna" i ett par dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.