Häll på lite glöggsirap på moussen och toppa med smulade pepparkakor. Jag lagade en mörk chokladmousse, men den blev väldigt kraftig så smaken av glöggsirapen och pepparkakan försvann
Grönkålsrisotto har jag gjort till nästan varenda Jul de senaste 7-8 åren. Grönkålsrisotto, 4-6 portioner2,5 dl avioriris5 dl grönsaksbuljong175 g grönkål, skuren i bitar1 liten purjolök, strimlad1 msk smör eller olja2,5 dl vispgrädde (jag provade i år med havregrädde och det funkade alldeles utmärkt)1 tsk salt30-40 g riven Gruyère eller annan smakrik ost t ex Västerbotten1 dl grovhackade hasselnötterKoka riset i buljongen. Grönkålsrisotto, 4-6 portioner
Kamerans batteri visade sig vara urladdat så jag fick ta med min iphone istället. Själva pepparkaksdelarna blev som havre blandat med cement och ser ut därefter, och garnerningen ser ut som om pepparkakshuset råkat ut för en flock måsars kollektiva toalettbesök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.