En väldigt god kola gör du med det här receptet. Tänk på att följa receptet noga för att lyckas. Använd termometer eller gör kulprovet för att veta när kolan är färdig
En härlig gammaldags gräddkola i lika härligt gammeldags förpackning. Gammaldags Gräddkola3 dl vispgrädde2 dl kaffegrädde270 g strösocker140 g ljus sirap50 g smör½ vaniljstångSkåra vaniljstången och skrapa ut fröna
Vem älskar inte en gräddkola som smälter i munnen och ännu bättre att ge bort i julklapp t ex som jag gjort då jag gjort en liten påse av cellofan och skurit kolan och packat i bakplåtspapper
Igår gjorde jag en riktigt god gräddkola som Roy Fares tipsar om. Roy Fares har man kunnat följa i Dessertmästarna under hösten och hans nya kokbok United states of cakes går inte av för hackor
Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka i 45 minuter på låg värme. Gör kulprovet. Klarar den inte kulprovet så koka i 10 minuter till och testa igen
Lite härligt seg gräddkola är ett måste till jul. Såg att Dansukker har fått en ny produkt i sitt sortiment, glykossirap, verkligen toppebra då flaskan är behändig att dosera ut samtidigt som det går åt en hel del glukos nu när jag gör en massa julgodis samt att jag använder den när jag gör glass
Hur man firar jul utan den här kolan vet jag inte. Och det är inget jag vill ta reda på heller. Den är seg, men inte för seg, och mjuk, men inte för mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.