Gäddfärsqueneller
receptcentralen.se
receptcentralen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Queneller
  • 500-600 g gäddfilé (gädda på drygt 1 kg)
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ kryddmått nymald svartpeppar
  • en knivsudd nymald muskotnöt
  • 3 äggvitor
  • 3 dl grädde
  • Panad
  • 1 ½ msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 äggula
  • Fiskbuljong
  • fiskskrovet
  • ¾ liter kallt vatten
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 1 lagerblad
  • 2 kryddpepparkorn
  • Till kokning av quenellerna
  • 6-7 dl fiskbuljong
  • 3 dl torrt vitt vin
  • Champinjonkräm
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • numald svartpeppar
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 3 dl fiskspad
  • 2 dl
  • vispgrädde
  • salt
  • torrt vitt vin)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.