Vi hade tre liter fil som stod och huttrade. Då vi inte är särskilt många i vårt hushåll och ännu färre som äter fil till frukost(eller lunch/middag för den delen heller) så förstod jag att den underbara filen skulle behöva sega sig ner i vasken om inget drastiskt hände snart
en klassisk äggkorg i Fil de Fer, alltså luffarslöjd på ren svenska. Som sagt, det finns ju snyggare saker att ha äggen i än de vanliga äggkartongerna i returpapper… Här kommer nästa förslag
Tillsätt smör/olja, mjölk och fil. 1 dl naturell fil. 1 dl naturell fil. När jag ska till jobbet cyklar jag förbi en Kiwibutik, dom har en sorts fryst glutenfritt bröd och det är alltid slut eller kanske aldrig påfyllt
Tillsätt fil och sirap, arbeta ihop till en deg. 1. Blanda samtliga torra ingredienser. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar
Vispa ihop ägg, fil och olja lite lätt. 2, 5 dl rumsvarm fil. 2, 5 dl rumsvarm fil. Den här delikata chokladtårtan bakade jag till ett litet kalas, som vi hade för min älskade make när han fyllde halvvägs till 100 för några dagar sedan
Blanda 2 dl crème fraiche, turkisk yoghurt eller avrunnen fil/yoghurt (se här) med 1 krm vitvinsvinäger och 1 tsk persilladekrydda av märket Santa Maria (brukar gå att hitta bland kryddorna i matbutiken)
Fläskfilé med mango chutney sås har jag gjort flera gånger men med kyckling var första gången igår. W tog bussen till Stockfallet till en klasskompis för någon timme sen vi får väl se om det finns något kvar till henne senare eller om det får bli smörgås och fil för henne…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.