Första maj. Känns otroligt skönt måste jag säga, maj är en av mina favoritmånader på året. Idag blev det en lång och skön sovmorgon, men det var kanske inte så konstigt med tanke på att det blev rätt sent igår
Munkar brukar så gott som alltid uppskattas men ändå vill det inte bli av att göra sådana annat än till första maj, fast kanske det är därför de är uppskattade
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Äntligen fick jag tummen ur att göra dessa plättar/bröd som så många redan testat. Maja följer jag på Instagram (Majas LCHF) och hon har massor med trevliga recept
s Första tipset fick jag från Viktoria som tyckte jag skulle catera. 8 portionerLager 16 st stora skivor formbröd100 gr bredbar pastej1,5 dl lätt creme fraiche0
Efter drygt ett år med en massa recept på kött- och fiskrätter här på bloggen tycker jag att det kan vara dags för min första vegetariska rätt, nämligen parmesanpanerad aubergin med chilimajonnäs och rättikspasta med babyspenat
Första julgodiset - check. December och första advent närmar sig, och jag börjar bli galet sugen på pepparkakor, lussebullar, knäck, kola och allt annat gott som hör julen till
Börja med att skära fläskfilén i bitar. Fräs det tillsammans med vitlöken i en kastrull. Skär paparikan och rör ner det i grytan tillsammans med resten av ingredienserna
Denna julens första sillinläggning här i köket blir just en sådan där nymodernitet som provades och fick godkänt av provsmakarna vid familjen Larssons bord
Markus mamma fyller år och med finsk härkomst i familjen så har det ätits en del Kinuskitårtor. Jag hade aldrig hört talas om denna tårta förut och efter att Markus bad mig baka en sådan till hans mamma så satte jag igång och googlade
Efter den mycket givande brödkursen hos Magnus Johansson har jag provat att baka mitt första bröd när jag faktiskt vet vad jag gör och eftersträvar, tror jag i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.