Kakorna satt ihop efter bakningen och bibehöll sina klara färger, precis som jag hade hoppats. Denna idé poppade upp under någon av alla mina långa resor mellan hem o skola, och idag när jag ändå hade studiedag tog jag chansen att gå från idé till verklighet
Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten. Här använder jag den till en ugnsstekt lax med mycket grönsaker
Använd en form ca 20 cm i diameter med löstagbara kanter, alternativt en tårtring. Om formen har låga kanter kan du klä formen med remsor av OH-film eller liknande för att höja kanterna
Är det så att matens färger följer årstidens färger. Medan jag på våren och sommaren vill ha färgglada (mönstrade skulle vara en överdrift) kläder och maten ska helst ha alla regnbågens färger
Då får man väl räkna påsken som överstökad, men jag vill ändå önska alla glad påsk i efterskott. Här på bloggen har det stått stilla i påsken för jag har jobbat stort sett varje dag
Det är smart att äta färgglatt. För vi vill åt fytokemikalierna i de färggranna grönsakerna. Dessa fyto-somehting är alltså växternas immunsystem som skyddar mot både UV-strålning och olika virusangrepp
Får man av Matchapulver, en ny liten lovely ingrediens som har hittat till mitt kök. Matcha Latte är ju en dryck på mångas läppar just nu men jag har inte testat, här hos mig åkte det underbara gröna pulvret rakt ner i desserten istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.