Till förrätt blev det Hummersallad, och sedan till varmrätt Anka med fikonsky. Skär päronen i klyftor och bryn dem på svag värme i smör tillsammans med socker och mandel
Och älskar att äta mysmiddagen helt vanlig torsdag utomhus med folk jag tycker om. Haha, hoppas jag inte blir hatad för att jag la upp den här sista bilden Mina sötisar❤ Äääälskar kvällssol mer än alla annan sorts sol här på jorden
Jag hade helst bakat en chokladtårta men eftersom varken min mor och min sambo gillar choklad fick det bli en regnbågstårta medenbartrosa bottnar fylld meden blandning av grädde och jordgubbssylt
Ringla olivolja över grönsakerna och grilla dem i ugnen, de ska ha ett litet tuggmotstånd kvar. Lägg över brödet på en tallrik och täck medenvarm duk för att hålla det varmtmedan du gräddar resten av ingerabröden
Efterrätt orkade vi däremotmed i fredags kväll, en vansinnigt god och enkel sådan. Däremot var osten och vinet väldigt gott, precis vad som behövs när man varit på storstadsbesök hela dagen, sprungit in och ut i affärer
Dekorera eventuelltävenmeden bit mörk choklad. Vispa grädden. Blanda ner vaniljsocker och yoghurten. Lägg upp hallonen i de små glas eller skålar som de ska serveras i
Jag glömde förstås oliverna på kortet, så de kom med på tallrikensen. Det finns många olika förslag på en sallad Nicoise och i dag provade jag att göra min variant
I boken görs grytan på sötpotatis, som namnet antyder, men det finns ett tips i receptet om att ersätta sötpotatisenmeden blandning av kålrot och morot, vilket jag valt att göra (därav namnet falsk sötpotatis)
Det bästa matmässigt medhösten är för min del att den älskade vanliga potatisen kommer tillbaka. Denna hajpade primör som alla verkar längta efter när sommaren börjar komma
Bra mot post- eller pre-juldepression eller allmän leda. Ibland är man på humör och väljer att färgmatcha matenmed klädseln och göra efterrätter till frukost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.