Skala och finhackalöken. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. maizena, majsstärkelse. Rör ner smöret precis före servering så attsåsen blir blank
Det är bra om fisken ligger tätt. Hur mån jag än är om att använda rester, så blir det ändå spill. Den välsmakande vätska frånfisken vill jag givetvis utnyttja
Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Vispa äggulor och grädde lite lätt, häll över i enliten gryta och tillsätt socker och smör. Skilj äggvitor och äggulor i olika skålar på valfritt sätt, jag brukar knäcka ägget i enahanden och låter vitan rinna mellan fingrarna
Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får enatt kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.