70 maskrosor, kronblad. 170 maskrosor, kronblad 2 citroner, citrusköttet 30 g äppelpektin, eller två rivna äpplen 500 g socker 5 citroner, zezten (skalet) 850 g vatten 100 g citronsaftPlocka kronbladen från maskrosorna väl så att inte grönt kommer med, då blir det beskt
Jag tog Oliver till hjälp en eftermiddag efter dagis att plocka lite maskrosor. Nu går vi in i den där sylta/safta-perioden och jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär
Eftersom jag nu gett mig in på att "äta" ogräs var jag bara tvungen att testa även maskrosor. Har nog ett vinnande koncept här för maskrosorna lär inte ta slut i första taget
1 del kronblad av maskrosor. Relaterat 1 del kronblad av maskrosor. Medan jag ändå var i farten och plockade maskrosblommor för tillredning av marmelad passade jag på att plocka lite extra till ett sirapskok
100 g kronblad av maskrosor, ca 100 st. 100 g kronblad av maskrosor, ca 100 st 1500 g socker 1100 g vatten 5 citroner, zezten (skalet) 400 g citronsaft
Jag tog Oliver till hjälp en eftermiddag efter dagis att plocka lite maskrosor. Nu går vi in i den där sylta/safta-perioden och jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär
Maskrosorna frodas redan. Våren är verkligen svårflörtad i år. Rätt kyligt på kvällarna fortfarande. I helgen blev det dock tillfälle för en långpromenad i soligt väder och lite pyssel i trädgården med lövkrattning och ogräsrensning
För när både gullvivor, vitsippor och maskrosor står i blom, termometern visar 10 grader och månaden heter december så känns det lite märkligt faktiskt
Jag har varit kass på att komma ihåg att plocka maskrosor i tid och lagom till de sista blommorna blivit fluffiga fröbollar brukar jag komma på att jag skulle ha gjort maskrossirap innan de blommade ut
Just nu färgas ängarna vackert gyllengula av maskrosor och så även delar av min trädgård och därför föll det sig så att dagens muffinssmet blev smaksatt med just maskrosor och en touch av apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.