Till glassen som är förra receptet gjorde jag min första sufflé. Nästan perfekt – den blev lite sned (i receptet förklarar jag varför) – men den blev luftig, krämig och pös inte ihop
Chokladsufflén är utan mejeriprodukter (dubbelkolla chokladen). Extra fint blir det dessutom om varje chokladsufflé toppas med exempelvis hallon/blåbär, hackad choklad och/eller valfri grädde
Att göra en sufflé är inte helt lätt, vilket jag märkte när jag gjorde denna chokladsufflé. Smakmässigt så blev den helt okej men när det gäller konsistens och utseende så lämnar den en hel del att önska
Jag lyckades inte göra den perfekta chokladsufflen på första försöket. Smakade ljuvligt men fick inte riktigt till att den reste sig och skulle varit något kladdigare i mitten
Idag skulle det i alla fall bjudas på Chokladsufflé. Som sagt så är det min tur att hålla i veckans middag, och det viktigaste är ju givetvis efterrätten
Först ut är en chokladsufflé som inte blev vackert avbildad. Välkommen till hösten. Till årstiden med färsgprakande löv, krispig luft och förfärligt dåligt ljus för matfotografering
Chokladsufflé. Har provat att göra denna härliga chokladsufflé från boken. Hellre denna chokladsufflé än en söt kladdkaka till dessert om jag får bestämma
4 st. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och sockra fyra suffléformar. Hacka den mörka chokladen fint. Häll ner chokladen, sojamjölken och en nypa salt i en kastrull och låt allt smälta ihop på låg värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.