Vi drar igång veckan med nåt sött. Hemmagjord dajm kan ju inte bli fel, liksom. Skär eller bryt dajmen i lagom stora rutor när chokladen stelnat helt Förvaras svalt
Låt smöret ligga framme och bli mjukt. Rör alla ingredienserna till den mörka röran och kavla ut den mellan 2 bakplåtspapper så den blir lika stor som pappret
Serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass. (Frestas inte att använda kokos - det tar överhanden, ska prova med malda nötter nästa gång) Bred ut smeten i formen och grädda den i 175 º varm ugn i 18 minuter
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver, kakao och potatismjöl och rör ner i smeten
Njut den med en klick grädde. 200 g marabou dajm. Blanda alla ingredienser förutom chokladen. Vispa inte. Häll smeten i en lite mindre springform än den "normal" stora
) om man glömt handla med. DAJM. Micro hade vi ingen då jag var ung men det blir alltid bäst ändå i en tjockbottnad gryta på gammalt hederligt vis och det är bara att måtta upp allt och blanda medans smör och allt smälter ihop på spisen
Vispa grädden med kakao och florsocker och spritsa ut ovanpå rullen. Garnera med apelsinbitarna . Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåts-papper i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.