Pynt med resten av kremen og riv resten av sjokoladen oppå. ) 175 g mørk sjokolade6 ss sterk kaffe5 eggehviter50 g sukker2 eggeplommer2 dl kremfløteSmelt 150 g av sjokoladen med kaffen
Jag har varit lite seg med uppdateringar, det senaste. Cantuccini. Ber så mycket om ursäkt, och lovar att snarast återkomma med lite allt möjligt smått och gott som skapats under veckan
Låt skorporna svalna medan du smälter chokladen försiktigt. Dela degen i 3 stora bollar på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut bollarna med handflatan till cirka 3 1/2 cm tjocka "plättar" som penslas med ägget och gräddas mitt i ugnen cirka 30 minuter på 200°. Ta ut plåten med "plättarna" och sänk ugnsvärmen till 125°
De blev goda och jag delar nu med mig av receptet här. Om några veckor ska mina elever få ha provsmakning av ostar och då ska de lektionen innan få baka knäckebröd, grissinipinnar och cantuccini som tillbehör
cantuccini. Täck botten i en skål eller i portionsglas med lite av rabarberkompotten. Avsluta med ett lager vaniljkräm och garnera med en krossad skorpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.