Sätt ugnen på 225 grader • Hacka/skiva grönsaker och korv • Stek i smör några minuter • Salta och peppra och tillsätttimjan • Lägg över i en ugnsfast form • Blanda crème fraiche och senap och häll över grönsakerna/korven • Strö över osten och gratinerai 15 minuter eller tills rätten fått fin färg • Servera med en grönsallad. 1 purjolök, skivad. 350 g broccolibuketter 200 g blomkålsbuketter. 400–500 g kvalitetskorv med hög kötthalt. 1 näve färsk timjan, eller 2 tsk torkad. 3 dl crème fraiche. 2 tsk osötad dijonsenap. 150 g riven ost
Min granne som bor på samma våning som mig hade fått nys om att jag bakar en del, hon hade även fått nys om mittinstagram konto och blivit helt paff över vad som försegår i hennes grannes kök
Denna pajen har smakats av många icke veganer och samtliga har älskat den. Så om ni ska ha folk på litefika som smakar bra och dessutom ser ut som en blomma är det här receptet något att satsa på
Jag tycks aldrig vara i fas med bloggen, med tiden. Såhär imidsommartid så skulle det kanske vara så att jag hade gjort en massa fräscha sillinläggningar och snapssmaker
Tjipptjipp. Nej, det är inte det enda jag lagar eller äter men det är ju så god damn praktiskt. Kör in en hel köttbiti ugnen med litegöttiga örter och kryddor och låt den stå där på låg temp ett par timmar och så här du middag för många eller en bra bas i flera dagar
Helgen är till ända och vi ska sätta oss med spänning framför Hockey VM och finalen mellan Sverige och Finland och vad kan då smaka bättre är redig husmanskost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.