Det godaste blomkålsmoset jag någonsin ätit. Rostad vitlök går inte att jämföra med orostad. I med grädde, smör, riven parmesan, persilja, rostade vitlöken, salt och peppar
Lägg blomkålen i en microtålig skål med lock. Häll i grädden och på med locket. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde
Koka blomkålen tills den är mjuk, häll av vattnet och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Det är lätt att själv freestyla med egna kryddor och örter
Om du ska ha falukorv till så se till och ta en falukorv med stor kötthalt i. Koka cirka 10-15 minuter eller tills du kan mosa sönder blomkålen enkelt med en gaffel
Detta mos gjorde jag istället med torrmjölk och smör och moset toppades sedan med rostad lök. Jag har gjort blomkålsmos ett par gånger, men har inte varit helt nöjd tidigare då jag tyckt att moset blir för vattnigt när man tillsätter grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.