14 stora
äggvitor 2,5 dl socker 0,5 tsk citronsaftSätt ugnen på 130 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda äggvita och socker i en värmetålig skål och sätt den över ett vattenbad. Vispa med elvisp tills marängsmeten når 60-65 grader. Häll över smeten i en matberedare eller använd elvisp och vispa på hög hastighet tills marängen svalnat och börjar toppar sig. Häll ner marängen i en spritspåse och spritsa ut marängben på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills de känns torra. Ta ut och låt svalna.
Ibland vill man laga enkel mat och ibland vill man laga lite krångligare mat. Detta är en rätt som man skall spara till de tillfällen då man vill stå en längre tid i köket och pilla
Benbuljong steg 2 4-5 st köttben/benknotor/revben 3 st gul lök 1 st ingefära (5-10 cm) 5 st vitlöksklyftor 0,5 msk himalayasalt/havssalt 4 st lagerblad 1 st knippe persilja 0,5 liter vatten* *Fyll upp med vatten så att det täcker alla ben
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.