30.000 hushåll
i mitt närområde. Det kan vara det roligaste som finns, att skapa, skriva och fotografera recept som sedan går i tryck. Det är så kul att jag skulle kunna göra det nästan jämnt. Just det här numret skulle handla om jakt och då passade ju såklart ett viltrecept in. Och för att bilden skulle bli lite vilt och höst-ig så plockade vi in lite löv, tog fram lite pälskuddar och en stickad tröja…och volá en ganska trevlig bild skapades.
Kladdfri menar jag i jämförelse med typ ris eller quinoa eller något annat smått elände. Dagens Toad in the hole gjorde jag delvis i muffinsplåt och delvis i stora (hjärtformade) muffinsformar av silikon
Blanda alla ingredienser i en shaker och fyll den med is. Skaka tills drinken blivit kall och sila upp i ett isfyllt glas (förslagsvis ett Hurricane-glas)
Vilken fullträff det här blev, jag är så nöjd och glad med hur första veckodagens middag blev. Färsen smaksattes med parmesan och gräslök och biffarna blev hur saftiga och goda som helst
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Smaka av med salt och peppar. Servera steken med kokt potatis, grönsaker och svartvinbärsgelé
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Häll gärna en grekisk dressing över salladen (ett pulver som finns att köpa i affär och som man blandar med olja och vatten) och låt salladen stå och dra i kylskåpet cirka en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.