Ta av nätet från kalkonsteken, och torka den torr med ett papper. Griljera kalkonsteken i ugnen ca 10-15 minuter eller tills den fått vacker färg. 1 rimmad kalkonstek
Hittade en mindre kalkonstek häromdagen och igår åkte den in i ugnen ca 1,5h(japp det gick, in med den precis efter dagis och lite grönsaksstavar till barnen så var alla nöjda och glada kl 18 för middag) och ut kom mört kött och gott spad
Som skinka använde jag Ingelsta kalkons julskinka som är ny för i år (och mycket lik den vanliga skinkan) eller deras rimmade kalkonstek utan ben som jag använde förra året och tyckte var kanongod
Rostade, grova brödskivor, med tunna skivor kalkonstek, färska champinjoner stekta i smör med gul lök och grädde, tomater, dill och några droppar ketchup
och kalkonstek med grönsaker till huvudrätt. Och påsken fortsätter i snabbt takt. Snart ska jag ge mig iväg in till stan för att träffa Mia och spela lite inomhusminigolf
Ta av bladen från örtkvistarna och finhacka dem. Ställ hälften av örthacket åt sidan. Skala och pressa en vitlöksklyfta och blanda med resten av örterna
1 kalkonstek eller kalkonbröst, ca 900 g. 1. Skala löken och finhacka den. Ansa och tärna svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett tills all vätska har kokat in
Hetta upp resten av smöret i en ugnsfast panna och bryn kalkonsteken runtom. Dela broccolin i bitar. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, lägg i broccolin och koka 5 minuter
Skölj och torka av kalkonsteken och gnid in den med salt och peppar. Sätt ugnen på 150 grader. Skölj, ansa och skala soppgrönsakerna och skär dem i tärningar
Det är en kalkonstek som griljerats, mycket lik en skinka och så saftig och underbart god. Kyckling marinerade i kanel, julmust, farinsocker och en gnutta chili
Du behöverNågra skivor av kalkonstek/skinka1 msk grovkornig senap½ äggula4 torkade aprikoser½ dl rödvins- eller vitvinsglögg (eller alkoholfri glögg)tandpetareGör så härSkär ca 1½ cm tjocka skivor av den griljerade "kalkonskinkan", skär bort kanterna, och sen i 12 mindre kvadrater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.