Sorbeten är frisk och härlig med ganska mycket beska, vilket gör att den inte upplevs så söt, saffranssmaken är ganska så mild, men finns där, och för mig är det en perfekt balans (självklart går det att utesluta eller öka saffransmängden efter behag)
Skär nötkrokanten i bitar innan den hårdnar. 1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj. Blanda sirap, socker och matfett i en kastrull och koka på jämn värme i 5 minuter
Krossa med kniv eller hammare till små bitar. Gör nötkrokanten. 200 g vit choklad1 dl nötkrokant. Hemmagjort godis känns lyxigt och är mycket trevligt att ge bort
Glassen funkar bra i strutar eller i fina kulor med krossad nötkrokant på en bättre middag. Receptet kommer från Lands matskribent Katarina Ekeström, fler goda blåbärsrecept hittar du på hennes blogg
Chokladmousse mednötkrokant. Låter hur gott som helst med cajunkyckling. Nötkrokant. Jag älskar kyckling i alla dess former, Det går att göra så mycket med det
Servera med grädde, pajen är godast kall. Häll i smör och den smälta nötkrokanten. (Jag tror att det går att smälta chokladen med smöret på svag värme, men har ej testat det än
Jag ska alldeles strax ta kväll, ska bara dela med mig av ett recept till er här innan. Det bästa med bakningen idag var när jag kunde stoppa in alla smutsiga bunkar och mått i diskmaskinen
Fikon- och apelsinsorbet. Chokladpastej med apelsin- och fikonsorbetPortioner. Fikon- och apelsinsorbet. Vid serveringen toppas formarna med lite krossade kakaobönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.