Gjorde världens godaste middag och testade på att baka pitabröd för första gången. Denna gång bakade jag på dinkelmjöl och rågmjöl, men går säkert att expirementera med olika mjöl
Recept på "Kryddig köttfärs i pitabröd med zucchiniziki" från Lina. Kolla gärna på Middagshjälpen. 1 påse Biftekikrydda från Santa Maria. Krydda med 1 msk kinesisk soja, 2 msk tomatpuré och 1 påse biftekikrydda. Häll på 2 dl vatten, sänkt värmen och låt puttra tills nästan all vätska försvunnit. Före servering, värm gärna bröden i ugn på 100 grader 2-3 min. 1 påse Biftekikrydda från Santa Maria
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.