Sen ska vi bara få dit nya TV möblemanget, fast det dröjer till mitten av maj. Chokladfondant är så enkelt och jag tycker verkligen inte att man behöver tillsätta mer sötning än det som redan finns i chokladen
Satt i vardagsrummet och bläddrade i en Allt om mat och hittade ett recept på Chokladfondant. Ursprungsreceptet var för 8 protioner och när jag höll på att räkna hur mycket jag skulle ha för att göra två stycken, så blev det så jobbigt att hålla på att dela ägg och försöka få till halva äggulor. Glutenfri Chokladfondant (4 port)ca 2msk kakao (till formarna)25g vit choklad100g mörk choklad (70%)100g smör plus lite extra till formarna2 ägg1,5 äggulor (eller en stor gula)45g farinsocker (nästan 1/2dl)1/4 dl havremjöl (använder Carlshamns havremjöl)Smöra 4 puddingformar som rymmer minst 1 1/2dl. Sätt ugnen på 180 grader. Sätt dem på en bakplåt och grädda i 9-10 minuter tills chokladfondanten fått en skorpa på toppen och börjar släppa runt kanten
Maja följer jag på Instagram (Majas LCHF) och hon har massor med trevliga recept. Majas ostplättar. Äntligen fick jag tummen ur att göra dessa plättar/bröd som så många redan testat
Den är god som den är men det blir lite godare och lyxigare att få avsluta en middag med en supersmarrig chokladfondant med mycket chokladsmak och krämigt innandöme
Chokladfondant. Grädda formarna i mitten av ugnen på 250 grader i 6-8 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 6-8 minuter. nr 8181 149 kr/750 ml Chokladfondant
8 dl Strösocker. Det kan vara lite tricksigt att stjälpa ut bakelserna ur formarna, så vill du inte riskera att misslyckas kan du servera dem direkt ur formarna eller använda engångsformar i aluminium som du kan lirka bort
Mosa leverpastejen, 1 tub majonäs och 2,5 dl vispad grädde i en bunke. Vispa 5 dl grädde och rör sen ner kaviarn och 1 tub majonäs. 2 lättmajonäs á 275 g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.