Foto. Okänd. . Idag fyller lillungen och Syrsans gammelfarmor 100 år. Hip, hip Hurra. Margit tronar överst på bilden, i pyramiden under sitter vännerna Edit och Märta
I lördags firade Thomas Andersson 50 årskalas. Ska man servera 47 personer, varav 8 barn) förrätt, huvudrätt ( a la minute) och efterrätt så kräver det sin tajming
Här kommer receptet på cupcakesen vi hade på Emelie´s 2 årskalas. Sätt ugnen på 175 grader. (Receptet är en blandning av Åsa´s Geisha Cupcakes samt mitt eget recept på Dumlecupcakes
I går var jag i Byberget på Ingrid Edgrens 70årskalas. Stek köttet i ugn 150- 175 grader med termometer till 63° (lägre om du vill ha rosa) Skiva köttet tunt när det kallnat och lägg upp på fat
) Men om man har fyllt 50 så var det igår man skulle firat den, jag hade två 50 årskalas att baka tårtor till igår. Rulltårtsbotten3 stora ägg 120 g socker 7,5 g bakpulver 56 g potatismjöl Valnötsbottnar1 äggvita 45 g florsocker 50 g valnötter som mals Nougatchokladkräm0,75 dl socker 0,75 dl gräddmjölk (hälften hälften) 15 g kakao 150 + 100 g mjuk nougat 35 g smör 8 dl grädde. 7,5 g bakpulver. 0,75 dl socker. 0,75 dl gräddmjölk
Söndag och här vankas det 1 årskalas idag, då våra goa vänners ena barnbarn fyller just 1 år. -) Ska blir roligt att träffas igen, går ju lite längre mellan gångerna nu för tiden,
På torsdag ska vi ha kombinerad 1 års och 30 årskalas, så här har bakats idag. Här avlöser det ena kalaset det andra, alltså många födelsedagar i januari
Som många av er säkert redan sett så var födelsedagstårtan en bananvåffeltårta som vi åt till lunch. Grunden bestod av bananvåfflor som jag varvade med grädde och mangopuré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.