Foto. Okänd. . Idag fyller lillungen och Syrsans gammelfarmor 100 år. Hip, hip Hurra. Margit tronar överst på bilden, i pyramiden under sitter vännerna Edit och Märta
Efter kursen uppvaktade vi Ingrid på hennes 50-årsdag. 2 kg grillad kycklingfile 3 paket knaperstekt bacon 500 g gula och röda småtomater 1 tråg sockerärtor 1,5 dl Västerbottenost i flisor brödkrutonger, ja typ en normal formfranska smör till brödstekning Ceasardressing a'la mig ca 8-10 port 5 sardeller 2 klyftor vitlök 2 äggulor 1 msk vinäger 1 msk Dijonsenap 2 tsk honung 1/2 dl kallpressad rapsolja 2 dl neutral rapsolja 1,5-2 dl vatten (till lagom konsistens) 1/2 dl finfinklippt gräslök 1,5 dl fint riven Västerbottenost salt och peppar Jag körde allt utom ost, olja, vatten och gräslök men stavmixern. 500 g gula
I lördags firade Thomas Andersson 50årskalas. Jag blev bokad för att göra en trerätters för släkt och vänner och tog med mig mästerkockskolegan Andreas in i köket
Här kommer receptet på cupcakesen vi hade på Emelie´s 2 årskalas. 150 g mjukt smör. 150 g mjukt smör. (Receptet är en blandning av Åsa´s Geisha Cupcakes samt mitt eget recept på Dumlecupcakes
Men nu har jag bakat själv inför mitt kommande 50årskalas. 50 g mandelmassa. 50 g mjukt smör. 50 g smält mörk choklad. 150 g choklad. Men nu har jag bakat själv inför mitt kommande 50årskalas. 50 g mandelmassa. 50 g mjukt smör. 50 g smält mörk choklad. 150 g choklad. 50 g mandelmassa. 50 g mjukt smör. 50 g smält mörk choklad. 50 g mandelmassa. 50 g mjukt smör. 50 g smält mörk choklad
I går var jag i Byberget på Ingrid Edgrens 70 årskalas. Stek köttet i ugn 150- 175 grader med termometer till 63° (lägre om du vill ha rosa) Skiva köttet tunt när det kallnat och lägg upp på fat
Igår var dagen man skulle fira sin 50-årsdag. ) Men om man har fyllt 50 så var det igår man skulle firat den, jag hade två 50årskalas att baka tårtor till igår. Rulltårtsbotten3 stora ägg 120 g socker 7,5 g bakpulver 56 g potatismjöl Valnötsbottnar1 äggvita 45 g florsocker 50 g valnötter som mals Nougatchokladkräm0,75 dl socker 0,75 dl gräddmjölk (hälften hälften) 15 g kakao 150 + 100 g mjuk nougat 35 g smör 8 dl grädde. Bred ut smeten i en långpanna och grädda snabbt, ca 5 minuter, på 250 grader. Grädda i ca 15 minuter, 150 grader varmluft. Vispa ned kakaon och skiva ned 150 g av nougaten. 50 g valnötter. 250 grader St. 150 grader varm
Söndag och här vankas det 1 årskalas idag, då våra goa vänners ena barnbarn fyller just 1 år. -) Ska blir roligt att träffas igen, går ju lite längre mellan gångerna nu för tiden,
På torsdag ska vi ha kombinerad 1 års och 30 årskalas, så här har bakats idag. Här avlöser det ena kalaset det andra, alltså många födelsedagar i januari
Som många av er säkert redan sett så var födelsedagstårtan en bananvåffeltårta som vi åt till lunch. Grunden bestod av bananvåfflor som jag varvade med grädde och mangopuré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.