Ställ ugnen på 225 grader. Lägg ut smördegsplattorna på en ugnsplåt med bakpapper. Skala och finhacka äpplet i små bitar och rör ihop med muscovadasockret och creme fraichen
I går firade vi mig med en middag för närmaste familjen här hemma. Det vart en trerätters helt i min smak då vi gick från en varmrätt till två efterrätter
. Himla trevligt tänkte jag tidigare i veckan. Några kanelbullar blev det dock inte för mig idag. Är hemma och är sjuk, har fått antibioteka som göra mig frisk förhoppningsvis
Här är receptet på Linns goda Äppelknyten hon bjöd på en kväll vi var där. Äppelknyten Du behöver. 1 pkt smördeg1 stort äpple ( Linn hade Jonagold )0,5 dl crème fraiche 0,5 dl muscovadosocker Lite kanel (om man gillar det)Uppvispat ägg att pensla med
Äppelknyten. För en timme sen kom hösten. Himlen blev kolsvart, blåsten tog i och regnet började falla, med ens infann sig höstmörkret och jag kände för att tända ljus till fikat
Äppelknyten 4st 4st smördegsplattor (15*15cm)1st stort granny smith äpple - skalat och finhackat1/2dl creme fraiche1-2msk sockerkanel efter smak Blanda ihop äpple, creme fraiche, socker och kanel till en röra
Har ni börjat planera vad ni ska göra i sommar. Vi brukar inte resa ifrån Sverige för vi tycker att den svenska sommaren är underbar – hur kasst väder vi än har
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.