Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 8 Recept
Mina Favoriter
Svartvinbärs chutney.

Svartvinbärs chutney.

Passar bra till grillat lamm, vilt och nötkött. 4 dl. 2 gula lökar, finhacka 400 g svarta vinbär 1 tsk hel anis 1 msk rapsolja 1 dl strösocker 2 dl rött vin 2 msk rödvinsvinäger ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Fräs lök, vinbär, anis och rapsolja i 5
Red Chutney

Red Chutney

Ingredients. 100 g grated fresh coconut1 small onion, chopped2 tsp chopped coriander2 cm piece chopped ginger1½ tsp red chilli powder½ tsp cumin powder2 garlic cloves1 tsp sugar3 tbsp tomato ketchup6 dates, stoned2 tsp lime juice½ tsp saltMethod
Chutney på koriander och jordnötter

Chutney på koriander och jordnötter

Här är ett recept på en riktigt god sås som jag måste credda David Batra för. Den finns i hans bok ”Inte så tråkiga Indiska mat” men jag har gjort om receptet lite efter hur jag ville ha måtten, men det är väldigt likt hans
Grön Chutney

Grön Chutney

Grön chutney med grön chilifrukt istället för tomater eller mango ger den där lite mer hetta känslan i mun och gom

Färsksaltad gurka

Lägg gurkorna i blöt ett par timmar. Blanda vatten, salt, socker. Täck bottnen väl i en stor kruka eller glasburk med dubbelt så mycket Klarbärslöv som Svarta Vinbärslöv

Körsbärsvin

Lägg bären och dem krossade kärnorna i en burk. Tillsätt bittermandeln. Häll över brännvinet och låt körsbärsvinet dra i ca 1 månad
Sommarchutney

Sommarchutney

Skölj och kärna ur körsbären. Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj chilifrukten och tag bort kärnorna