Maträtter

Maträtter

  • 13 Recept
Grytor
Italiensk kycklinggryta

Italiensk kycklinggryta

Ingredienser Portioner. 4 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor ca 600 g kycklinglårfilé 1 msk olivolja salt och svartpeppar 2 msk finhackad färsk timjan 1 dl balsamvinäger 1 dl vatten 2 msk kycklingfond (eller 1 buljongtärning) 1 tsk strösocker 4 portioner ris (gärna basmati) 1 dl vispgrädde 150 g haricots verts Lägg till i inköpslistan
Snabb enkel pastarätt

Snabb enkel pastarätt

Ädelostpasta. Koka valfri pasta (gärna en färsk riktigt god). 5 dl valfri crème fraiche. 140 g ädelost. ca 200 g crabsticks
Svampsoppa med gratinerad baguette

Svampsoppa med gratinerad baguette

Rensa svampen, dela de stora. Fräs i smör tills vätskan från svampen kokat in. Tillsätt hackad lök och fräs någon minut
Coleslaw med spetskål

Coleslaw med spetskål

1 Kärna ur äpplet och strimla det fint. Ta bort grova blad-nerver på spetskålen och strimla även den fint
Tomatgratinerad cannelloni

Tomatgratinerad cannelloni

Hacka champinjonerna. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Fräs champinjoner och vitlök i en stekpanna med smör, tills de får lite färg
Rödbetssoppa med fetaostyoghurt

Rödbetssoppa med fetaostyoghurt

Skala rödbetorna med en potatisskalare. Använd gärna plasthandskar. Montera den grova rivskivan i matberedaren och riv rödbetor, vitkål och purjolök
Ädeloströra

Ädeloströra

Gör så här. Riv osten och blanda med crème fraiche. 140 g Kvibille® ädel. 2 dl Arla Köket® crème fraiche
Fiskgryta med vitlöksmajonnäs

Fiskgryta med vitlöksmajonnäs

Den här fiskgrytan bjöd Christian och Elisabeth på när vi hälsade på dem i huset de hyrt på västkusten tidigare i sommar