Godis

Godis

  • 18 Recept
Mandeltrilling med vit choklad

Mandeltrilling med vit choklad

Dela upp mandelmassan i 3 delar. I del ska blandas med skogsbär och honung och en del ska blandas med kakao och den trejdje ska vara helt naturell
Trojka konfekt

Trojka konfekt

Mandelmassan kavlas ut till 25x25 cm och läggs i en form/fat som passar. Smält choklad och nougat tillsammans och häll den sedan över mandelmassan
Hemgjord Mars

Hemgjord Mars

INGREDIENTS 200 g mjuka gräddkolor, jag använde Mullsjö gräddkolor 4 msk vispgrädde 180 g mjölkchoklad 100 g äggvita (3 st) 15 g vaniljsocker (1 msk) 3 g salt (0,5 tsk) 250 g strösocker (2,5 dl) 130 g glykossirap 110 g vatten (1,1 dl) 400 g mjölkchoklad
Mozartkulor

Mozartkulor

Dela nougaten i 20 bitar och rulla dem till små bollar. Kavla ut mandelmassan, ca 3 mm tjockt, och dela upp den i 20 kvadrater
Nästan sockerfri dajm

Nästan sockerfri dajm

Det passar perfekt att göra sockerfri glass i värmen. Det är ju tur att jag är på jakt efter den perfekta glassen just nu, århundradets varmaste sommar
Nyttig jordnötsfudge

Nyttig jordnötsfudge

Nyligen testade jag att föra fudge på jordnötssmör och kokosolja och det blev SÅ gott. Fudgen fick den där lite sega konsistensen som vanlig sockerstinn fudge har men den här är sötat med honung istället för vanligt vitt socker
LCHF julkola!

LCHF julkola!

Vad vore julens gottebord utan en mumsig julkola. Idag gjorde jag min variant med smak av choklad och pepparkaka, en farligt god kombo kan jag lova
Macarons för den blodtörstige

Macarons för den blodtörstige

Mina ambitioner överstiger ofta min förmåga. Jag har misslyckats med att baka macarons ett antal gånger, men med en dåres envishet fortsätter jag försöka få till en uppsättning anständiga kakor
Chokladtosca kaka

Chokladtosca kaka

Chokladtosca kaka. Den här kakan är verkligen en personlig favorit när det gäller långpanna kakor. Det är verkligen svårt att bara ta en bit av denna gobit
Mintkyssar

Mintkyssar

Mintkyssen, en klassisk konfekt som hör julen till. Inte alls svårt att göra och uppskattad både av stora och små