Vardagsmaten osar för det mesta på spisen i veckorna och sambon grillar gott till oss på helgen. Det har gått alldeles för lång tid sedan senaste inlägget och det är hög tid för att uppdatera den här bloggen
Till detta en sallad av skivade tomater och skivad buntlök, senapsvinägrett över. Klicka över det resterande smöret och ställ in gratängen i ugnen i 15 minuter eller tills dess att gratängen bubblar och ytan är gyllenbrun. Låt gratängen vila 10-20 minuter innan servering. Låt stå ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Grädda bröden i torr stekpanna ca 4 minuter. Vänd bröden och grädda ytterligare ca 3 minuter
Dela blomkålen i mindre buketter och skiva purjolöken. Skiva morötterna och dela potatisen i bitar, och låt koka i buljongen i 5 minuter. Lägg ner i soppan och låt koka i 5 minuter
Skär paprika och tomater i bitar. 13 tomater. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla® Svenskt Smör till stekning ½ pkt saffran à 0,5 g 2½ dl avorioris 5 dl vatten 3 msk kycklingfond 40 g Arla® Svenskt Smör pressad saft av 1 lime 1 krm sambal oelek 500 g stora räkor med skal 1 grillad kyckling 1 paprika 3 tomater 225 g musslor, konserverade ½ dl grovhackad färsk persiljaSkala och hacka lök och vitlök. Låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min
Sjud några minuter. Fräs tomatpuré hastigt. Tillsätt den strimlade falukorven i tomatpuré. 3 msk tomatpuré. 1 tsk vegeta eller aromat (jag hade vegeta). Sjud i cirka 5 minuter. 3 msk tomatpuré
Skär tomaterna i bitar och lägg ovanpå. Gratinera i 15 minuter. 2 st tomater. 1 st broccolibukett 1 st blomkålshuvud 2 st tomater 2 st bacon 1 st vitlöksklyfta 1 tsk örtkrydda 2 dl vispgrädde 2 tsk maizena redning 1 msk kalvfond salt peppar 2 dl riven ost Ugn
500 g strimlat lövbiff ca 2 msk smör 1 st gul lök 200 g champinjoner 1 tsk salt 1 krm malen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus fransk senap t. 1 tsk salt 1 krm malen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus fransk senap t