sylt/inläggningar och saft

sylt/inläggningar och saft

  • 6 Recept
Saffranskokta päron

Saffranskokta päron

Mysigt pyssel i höstmörkret är att koka in äpplen och päron i lag. Koka en lag av vatten, socker och kryddor
Vaniljkokta päron med lättvispad grädde

Vaniljkokta päron med lättvispad grädde

Det är så otroligt gott och väldigt enkelt. Skala, dela och kärna ur päronen. Du kan koka dem skalade och hela om du vill men jag föredrar att ta bort det lilla kärnhuset som är i päronen
Passionsfruktscurd

Passionsfruktscurd

Låt koka ihop tillsammans med socker, ochsaftoch skal från en halv citron. Den här blir mycket godare och funkar utmärkt att ha som fyllning till tårtor
Krusbärschutney.

Krusbärschutney.

En sötsyrlig chutney som passar till grillad fisk, kött och grönsaker, men även till grytor. 4 dl 500 g krusbär, röda och gröna 1 gul lök, finhacka 1½ - 2 dl vinäger 1 tsk gula senapsfrön 1 tsk torkad grönpeppar 1 kanelstång 1 msk riven ingefära 2 dl
Morotsmarmelad

Morotsmarmelad

Frukostlycka för mig är en nybakad och frasig frukostfralla med en stor bit chèvreost, denna toppas med en generös klick gyllengul morotsmarmelad
Lingonsylt med chili

Lingonsylt med chili

Hemma igen och idag var det bara att gå upp tidigt och jobba igen. Precis som i övriga Sverige så är det kallt där jag bor och det behöver frostas av i frysarna och göra plats för nya saker