lammet. Ja, jag älskar verkligen lamm, faktum är att det nog är mitt favoritkött till och med även om jag kanke inte äter det lika ofta som jag skulle vilja
4 portioner8-12 lammkotletter (ca 1 kg) Salt och pepparSmör till stekningVitlökssmör. TomatsalladCitronklyftorSalta och peppra lammkotletterna på båda sidor och stek dem i het panna i smör, 2-3 minuter på varje sida. 8-12 lammkotletter (ca 1 kg) Salt och peppar
Lamm är underskattad mat och jag lagar det själv för sällan inser jag. I dag när jag hittade fina lammstekar i affären och jag ändå är hemma i dag så passar jag på med en slow cook variant i lergrytan och det doftar helt sagolikt här hemma av vitlök och timjan
Det blev det mest saftigt bräserade lamm med potatis och tomater. Eftersom vi hade får i Adolfström blev det många grytor och många gäster har ätit lammgryta från Kreta
Först behövs en lammstek med ben, eller ännu hellre en hel lammfiol. Just lammfiol kan vara lite svårt att få tag i, men en seriös slaktare/köttaffär bör kunna fixa det