Mina favoriter

Mina favoriter

  • 9 Recept
Mina favoriter
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Janssons frestelse (Per Morberg)

Janssons frestelse (Per Morberg)

Per Morbergs variant på den klassiska Janssons frestelse som funkar vid alla högtider så som jul, påsk och midsommar
Grundrecept för kräftkokning

Grundrecept för kräftkokning

1. Gå igenom kräftorna och kontrollera att alla lever. Skölj dem noga i kallt vatten. Avlivning. 2. Koka upp vatten i en stor kastrull
Inkokt lax

Inkokt lax

Våren känns i luften. Då kommer vårmaten fram. För mig är inkokt lax vår och kanske lite påsk. Så onödigt gott, dessutom snabblagat
Grillade lammkotletter

Grillade lammkotletter

Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg kotletterna i en skål och häll över marinaden. Låt stå och dra i ca 1-2 timmar och grilla dem sen på grillen
Marinad till lamm

Marinad till lamm

Under påskhelgen grillade vi bitar av lamm. I år är det ju första gången vi har lamm i frysen och jag har aldrig tidigare tillagat lamm så jag har inte riktigt koll på alla bitar än
Enkel lammgryta

Enkel lammgryta

Det här är en enkel lammgryta som ursprungligen kommer ifrån Florens. Giuliano Bugialli har beskrivit den i The Fine Art of Italian Cooking