Efter en veckas älgjakt utanför Härnösand är nu frysen välfylld med älgkött för ett helt år. Årets jakt bedrevs under en toppenfin sensommar vecka och blev synnerligen lyckad med 5 vuxna och 5 kalvar skjutna
En återkommande rätt i vårt kök som alltid är lika god. Jag brukar göra en rejäl omgång, perfekt att ha i matlådan då det nästan bara blir godare efter ett par dar i kylen
Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten
Skala och tärna löken. Kärna ur och finhacka chilin. Tärna ananasringarna. Strimla lövbiffen. Fräs lök, ananas och chili i lite matfett tills löken är mjuk och glansig
I kväll blev det kinesisk matlagning. Kyckling i sötsur sås som serverades med ris. Det blev lite sura miner från en del av barnen när jag hade glömt att köpa nudlar, men det får det bli nästa gång istället
Knåda ihop pajdegen och platta ut i en pajform. Låt den stå kallt under tiden du gör fyllningen. Strimla och bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa saft kvar i den